Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA transmite că linia de cale ferată Pojorâta – Sadova a fost redeschisă miercuri seara la ora 19:40, cu restricţie de viteză de 10 km/h în zona unde s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor, informează Agerpres.

Primul tren care va tranzita acest interval de staţii va fi IR 1763, care circulă pe relaţia Iaşi- Timişoara.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor din trenurile care au circulat cu transbordare auto intre staţiile Pojorâta şi Sadova şi îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iaşi a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea intervenţiilor de îndepărtare a aluviunilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic”, menţionează sursa citată.

Traficul feroviar a fost închis temporar pe linia CF Pojorâta – Sadova din cauza aluviunilor care au acoperit linia de cale ferată, miercuri dupa-masa. Pentru intervenţia personalului feroviar al SRCF Iaşi şi al reprezentanţilor ISU în zona km 75+100, unde linia de cale ferată este acoperită de aluviuni, s-a luat măsura de retragere a ultimelor două vagoane din compunerea trenului 12823, cu o locomotivă de ajutor, în staţia Pojorâta, de unde călătorii au fost preluaţi cu mijloace auto până în staţia Sadova.
În cele două trenuri s-au aflat 400 de călători.

CFR Călători a anunţat că, din cauza aluviunilor dintre staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galaţi-Cluj Napoca şi retur este întreruptă şi că, în funcţie de evoluţia situaţiei, sunt posibile şi alte decalări ale orariilor trenurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.