Radu Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise din Suceava, și Martin Mihail, fost ofițer la Direcția Generală Anticorupție Suceava, au fost deferiți justiției de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cadrul anchetei privind o fabrică ilegală de permise auto în județ.

Conform acuzațiilor formulate de procurori, Martin Mihail i-ar fi comunicat lui Obreja informații sensibile cu privire la investigația derulată de DNA în care acesta era implicat. Astfel, fostul șef al Permiselor a fost avertizat că există cinci investigatori sub acoperire, se pregătește un flagrant, și că este supravegheat, inclusiv prin interceptarea comunicațiilor sale. În schimbul acestei informații privilegiate, Obreja ar fi oferit un autoturism de teren polițistului DGA.

La momentul actual, Martin Mihail se află în arest la domiciliu, în timp ce fostul șef al Serviciului Permise Suceava este plasat în arest preventiv.

Obreja este implicat și în alte două dosare penale pentru fapte de corupție. Se pare că acesta coordona o rețea formată din polițiști și instructori auto, care primeau mită pentru a facilita promovarea examenelor auto. Conform acuzațiilor, tarifele percepute variau între 300 și 1500 de euro pentru proba practică de traseu, iar pentru proba scrisă se solicita între 3000 și 6000 de euro.

În urma perchezițiilor din noiembrie 2020, DNA a confiscat peste un milion de euro, aproape 800 de mii de dolari, ceasuri și vehicule de lux. Se pare că unele sume erau ascunse chiar în ligheane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.