Autoutilitara implicată în transportul ilegal de material lemnos a fost confiscată de către polițiștii din Suceava, care au aplicat amenzi în valoare de peste 33.000 de lei pentru diverse nereguli la regimul silvic. În plus, au fost confiscate peste 170 de metri cubi de lemne, evaluate la 50.000 de lei, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava au declarat că activitățile de verificare și control au continuat în ultimele zile, concentrându-se asupra transporturilor de material lemnos, precum și asupra modului de depozitare și comercializare a acestuia. În perioada 1 și 2 februarie, polițiștii, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfășurat un control specializat la depozitul unei societăți din comuna Straja, specializată în debitarea, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

La punctul de lucru al societății, s-a efectuat inventarierea stocurilor, verificarea documentelor și a avizelor de intrări-ieșiri. Echipa de control a constatat că societatea deținea ilegal o cantitate de 149.6 metri cubi de lemn rotund rășinoase. Aceasta a fost amendată cu 30.000 de lei, iar cantitatea de lemn a fost confiscată, având o valoare de 38.764 lei.

Într-o altă situație, în data de 3 februarie, polițiștii din Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc au verificat legalitatea unui transport de material lemnos efectuat de un bărbat de 37 de ani. Autoutilitara a fost găsită descărcată, iar șoferul a încălcat regulile de transport, fiind emis un aviz pentru o cantitate de 13,2243 metri cubi de lemn foc fag, dar s-a constatat că volumul real transportat era mai mare. În urma investigațiilor, s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de transport de material lemnos fără documente specifice.

La data de 1 februarie, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 24 de ani, care transporta cheresea specia rășinoase fără documente specifice. Autoutilitara a fost condusă la un depozit pentru inventarierea masei lemnoase, iar cantitatea totală de cherestea a fost confiscată, aplicându-se și o amendă șoferului.

Într-o altă acțiune desfășurată pe 1 februarie, polițiștii din Gura Humorului au oprit o autoutilitară care transporta cherestea tivită. Conducătorul auto a declarat un volum de 2,88 metri cubi, însă după inventarierea masei lemnoase s-a constatat că realitatea era diferită, fiind confiscată o cantitate de 2,25 metri cubi în plus față de cea menționată în aviz. Conducătorul auto a primit o amendă de 1.000 de lei.

Tot în data de 1 februarie, polițiștii au oprit un atelaj hipo încărcat cu material lemnos specia salcie. Bărbatul de 24 de ani care îl conducea a fost amendat cu 1.000 de lei și este cercetat pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, după ce a fost identificat tăind ilegal 6,432 metri cubi de lemn salcie, cauzând un prejudiciu de 1.054 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.