Premierul Florin Cîţu a anunţat că s-a stabilit varianta finală a autostrăzii A7, pe traseul Paşcani – Suceava – Siret. Oficialul a declarat că nu se va mai construi drum expres pe segmentul Siret – Paşcani, ci tot autostradă.

În plus, Florin Cîţu susţine că până la finalul acestui an vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate pentru cele două tronsoane, urmând să fie stabiliţi şi indicatorii tehnico-economici. Totodată, termenul de finalizare a lucrării pe segmentul Paşcani -Siret este 2026. „Vom avea indicatorii economici care arată că trebuie să avem autostradă de la Paşcani la Siret. Se va trece de la drum expres la autostradă.

De asemenea, finanţarea va merge pe fonduri europene şi pe această porţiuni. Până la Paşcani se va finanţa prin PNRR, iar de la Paşcani la Siret vom avea fonduri europene. Dar vestea cea mai bună este că avem traseul final, că vom avea studiile de fezabilitate până la finalul anului şi indicatorii economici care să arate că va fi autostradă”, a declarat Florin Cîţu. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava i-a transmis premierului Cîţu: „Merită să veniţi cu autostrada până la Suceava”. „Pentru noi vestea ce mai mare este cea legată de A7. Premierul a înţeles foarte bine mesajul nostru. Diferenţa această de PIB pe cap de locuitor în regiunea Moldovei nu poate fi eliminată decât prin investiţii în infrastructură. Iar această autostradă ne dă o perspectivă în discuţiile viitoare cu investitorii străinii şi cei români”, a declarat Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.