Un urs a fost găsit mort, marţi, la graniţa dintre judeţele Suceava şi Harghita, în apropierea unei zone unde mai mulți ciobani au fost atacați de un urs în urmă cu zece zile, dintre care unul a decedat, iar altul a fost rănit, potrivit IPJ Harghita.
poster

Poliția Municipiului Toplița a fost sesizată telefonic marți de către reprezentanții Ocolului Silvic Broșteni, județul Suceava, în legătură cu faptul că un paznic de vânătoare ar fi găsit un urs decedat, într-o zonă împădurită, aflată în apropierea limitei cu judeţul Harghita.

„La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, fiind contactată şi Direcţia Sanitar Veterinară, pentru verificarea sesizării, iar în cazul confirmării acesteia, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor decesului ursului şi luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis IPJ Harghita.

Zona unde a fost găsit ursul decedat se află în proximitatea zonei în care au fost atacați trei ciobani, în urmă cu zece zile. Ursul a atacat o bovină în zona unei stâni, iar cei trei ciobani au încercat să îl alunge. În urma incidentului, un bărbat de 26 de ani a murit, iar altul a fost rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.