Numărul cazurilor de COVID-19 internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Suceava a crescut de patru ori în ultimele două două săptămâni, iar cel al pacienţilor ce prezintă forme grave ale acestei patologii s-a dublat, informează Agerpres.

Luni, din totalul celor 523 pacienţi internaţi în SJU, 44 erau diagnosticaţi cu COVID-19, conform Prefecturii Suceava. Dintre aceștia, 20 prezintă forme grave, patru dintre ei fiind ATI – trei ventilaţi non-invaziv şi unul intubat.

SJU Suceava dispune, la această dată, de 61 de paturi libere pentru pacienţi cu patologie COVID-19.

Numărul total de persoane internate, în judeţ, este în prezent de 67, cinci fiind în secţii ATI în stare gravă, patru la Suceava şi una la Rădăuţi.

În ultimele 24 de ore au fost internate şapte persoane suspecte de infecţie cu COVID-19 şi nu s-a efectuat nicio externare.

Acoperirea vaccinală a județului Suceava este printre cele mai mici din țară. În prezent, s-au vaccinat aproximativ 99.000 de persoane cu prima doză și aproximativ 83.000 cu schemă completă. Asta înseamnă că aproximativ 13% din populație este complet vaccinată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.