Liderul PNL Suceava și prim-vicepreședinte al partidului, Gheorghe Flutur, a declarat, luni seară, la Digi24, că sunt liberali supărați din cauza modului în care s-au încheiat negocierile. Flutur a mai spus că PNL s-a aliat cu PSD după ce s-a uitat la ”realitatea cruntă” din România.

Gheorghe Flutur a mai spus că dacă liberalii nu vor rezolva marile probleme ale țării atunci da, vor putea spune că au greșit alăturându-se social-democraților la guvernare: ”Am făcut alianță cu PSD uitându-ne la această realitate cruntă. Dacă nu vom rezolva problemele pentru țară vom spune că am greșit. Dar eu cred că le vom rezolva și oamenii vor înțelege atunci”.

Prim-vicepreședintele PNL a declarat că nu se simte confortabil când colegii lui se contrazic public în declarații, spunând că nu știe dacă mai sunt bani de pensii sau nu (disputa Turcan-Roman, n.red.) dar că nu a auzit discuții cum că n-ar mai fi fonduri pentru pensii:

”La PNL nu a fost așa ușor ca la PSD (să decidă un guvern împreună, n.red.), nici prima decizie nu a fost în unanimitate. Dar votul majoritar a fost să mergem înainte. Ideologic suntem pe baricade total diferite, n-a fost ușor la noi să luăm această decizie, dar o criză prelungită politică, peste scumpiri nu mai putea fi amânată. Sigur că avem și oameni supărați. Singurul nostru argument va fi când vom livra lucruri concrete și ne grăbim să livrăm. Am fost și eu la guvern la întâlnire și noi am coordonat programul din partea PNL și domnul Grindeanu de la PSD și au fost întrebări la care a trebuit să răspundem, am prezentat programul de guvernare. Noi am invitat toți vicepreședinții responsabili pe domenii de activitate (…) Într-o negociere nu poate să-ți iasă 100%. Sunt mulțumit ca liberal că nu mărim taxe și impozite, păstrăm cota unică, păstrăm angajamentele europene (PNRR, calendarele strânse), descentralizarea, reindustrializarea României, legarea provinciilor istorice cu autostrăzi. Peste un an și jumătate Transporturile vin la PNL (…) Pot să și înțeleg (de ce unii membri PNL sunt nemulțumiți, n.red.). Raportul de forțe s-a schimbat, PSD are număr mai mare de parlamentari. Când ai prim-ministru în prima etapă PSD a primit ministere care apoi vor veni la noi. Am făcut alianță cu PSD uitându-ne la această realitate cruntă. Dacă nu vom rezolva problemele pentru țară vom spune că am greșit. Dar eu cred că le vom rezolva și oamenii vor înțelege atunci. Au fost trageri: Dacă noi am luat Educația, ei au luat Sănătatea. Nu mă simt confortabil când văd aceste știri contradictorii (dacă mai sunt sau nu bani de pensii, Raluca Turcan vs. Florin Roman). Nu am auzit aceste discuții, că nu ar mai fi bani. Ministrul de Finanțe trebuie să dea un punct de vedere urgent. Eu nu cred, n-am auzit că n-ar fi bani de pensii. ”, a declarat Gheorghe Flutur, luni seară, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.