Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava ar putea deveni spital clinic, după ce conducerile Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) şi unităţii medicale au semnat, miercuri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, un protocol de colaborare în acest sens.

Conform Legii Spitalelor, din 2003, spitalul clinic este spitalul care are în componenţă cel puţin 2 clinici în specialităţi diferite, care desfăşoară asistenţă medicală, activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică medicală şi de educaţie medicală continuă.

„Cred că este o zi istorică astăzi, 14 septembrie 2022. O zi însemnată. Dacă dăm timpul înapoi, personal, vreau să mulţumesc că mi-am văzut visul împlinit. Acum 12 ani, în 2010, am avut prima iniţiativă de transformare a acestui spital în spital clinic. A durat cam mult. Sunt bucuros că suntem în acest moment. Cred că înseamnă mai multă atractivitate pentru Facultatea de Medicină de la Suceava şi cred că înseamnă un mare câştig pentru pacienţii care vin la spitalul de la Suceava, pentru că va creşte complexitatea intervenţiilor şi va creşte gradul de pregătire a corpului medical de la Suceava, un corp medical de elită, care este de toată isprava şi face un pas important în pregătirea profesională în continuare”, a spus Flutur.

El a precizat că SJU Suceava are 29 de secţii şi cinci compartimente, iar majoritatea şefilor de secţii sunt doctori în ştiinţă, iar pentru început se vor autoriza câteva secţii, urmând ca procesul să continue.

Flutur a spus că urmează să se transmită documentaţiile pentru avizare la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii.

La rândul său, prorectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a mulţumit managerului SJU Suceava şi preşedintelui CJ Suceava pentru această oportunitate şi şi-a exprimat încrederea că va fi finalizată prin avizarea de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.