Un tânăr de 21 de ani din comuna Zvoriștea, județul Suceava, a fost reținut și apoi plasat sub control judiciar pentru ”folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”, informează News Bucovina.

Poliția Județeană Suceava a anunțat că în urma apariției pe o rețea de socializare a unor înregistrări din care reiese că un tânăr de 21 ani, din Zvoriștea, folosește animale vii pentru dresajul unor exemplare canine, în data de 27 octombrie 2022 polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava, s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal.

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul de 21 ani, iar în urma probatoriului administrat de către polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Procurorul de caz a dispus față de bărbat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile începând cu 07.01.2023, stabilindu-i acestuia interdicția de a părăsi județul.

Polițiștii suceveni reamintesc că în conformitate cu art. 25 alin. 1, lit. D, fapta de „folosire de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea”, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Complementar, în cazul condamnării pentru o astfel de infracțiune, instanța poate dispune și interdicția de a deține animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.