Ministerul Mediului a anunţat, marţi, semnarea Acordului de mediu pentru Autostrada Paşcani-Suceava, relatează News.ro.

„Acordul de mediu pentru proiectul Autostrada Paşcani-Suceava, propus a fi amplasat în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, a fost semnat astăzi, în prezenţa ministrului Mircea Fechet, de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Laurenţiu Alexandru Păştinaru”, a anunțat ministerul.

”Mă bucur că prin semnarea acestui acord de mediu mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Este o investiţie majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Pentru realizarea acestui proiect, MMAP a răspuns cu promptitudine, a emis acordurile de mediu în timp util, după o atentă analiză a soluţiilor propuse în ceea ce priveşte protejarea mediului în timpul realizării acestor lucrări şi, mai ales, la finalul lor”, a declarat ministrul Mediului.

Mircea Fechet precizează că autostrada se află în vecinătatea a numeroase arii naturale protejate de interes naţional şi comunitar şi devine o legătură între ele, ”o oportunitate pentru oameni, români şi străini, de a descoperi frumuseţile zonei şi va aduce un echilibru de dezvoltare între regiunile ţării noastre”.

”Sunt convins că A7 va duce la dezvoltarea acestei zone a ţării noastre, va susţine dezvoltarea economiei şi a turismului. Moldova este o zonă dăruită cu o natură superbă, cu multe situri şi locuri istorice, ce merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. Cred că autostrada va contribui şi la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor din acest areal” a mai declarat ministrul Mircea Fechet.

Autostrada Moldovei A7 va avea aproape 450 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.