Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a aprobat cu unanimitate de voturi, într-o şedinţă festivă, marţi, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului sportivilor suceveni medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite Agerpres.

Titlurile de cetăţean de onoare au fost acordate pentru olimpicii suceveni Nicoleta Ancuţa Bodnar, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Cosmin Pascari, Ştefan Constantin Berariu, Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, antrenorilor Vasile Avrămia şi Ion Despa, precum şi preşedintei Federaţiei Române la Canotaj, Elisabeta Lipă.

„Un moment festiv foarte important şi pentru noi, pentru cei din judeţul Suceava. Ne înclinăm în faţa acestor performanţe. Suntem mândri de această uriaşă performanţă, îi felicităm şi le mulţumim că au arătat lumii că în Bucovina avem în rândurile canotorilor suceveni campioni mondiali, campioni europeni, atât la tineret, cât şi la seniori”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, în debutul şedinţei.

În opinia lui Flutur, prin obţinerea acestor medalii, sportivii suceveni „au pus un briliant pe stema judeţului Suceava”, iar performanţele lor obligă administraţia judeţeană şi administraţiile locale să sprijine în continuare activitatea sportivă.

„Trebuie să ne aplecăm mai mult pentru alocarea de resurse financiare pentru bazele sportive, care din păcate nu arată foarte bine. Trebuie să fim mai largi la pungă în această privinţă. Şi vorbesc aici despre baza de canotaj de la Fălticeni, pentru care există deja un proiect pentru modernizarea ei. Vorbim şi de Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi aici am avut, dar mai vreau să mai am, discuţii pentru a găsi soluţii de finanţare mai curajoase. Şi dacă va fi cazul, şi noi, Consiliul Judeţean, vom fi foarte interesaţi şi hotărâţi să venim cu un aport financiar pentru dezvoltarea acestor baze sportive”, a mai spus Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.