Trei persoane au fost arestate pentru contrabandă cu chihlimbar din Ucraina în urma unei operațiuni DIICOT, potrivit unui comunicat al instituției.

Cei trei au fost arestați pentru grup infracțional organizat și contrabandă. Potrivit DIICOT, între martie și noiembrie 2021, inculpații au introdus în țară din Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Siret, peste 5000 de kilograme de pietre semiprețioase de chihlimbar, fără să le declare la vamă și să plătească taxe.

Marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta și preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăților de curierat și transport internațional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia, sub forma unor colete poștale, cu greutăți cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri”, arată DIICOT.

Pe 11 noiembrie 2021, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant cu 75 de kilograme de chihlimbar brut, provenit din contrabandă. Procurorii și polițiștii au făcut percheziții în Ilfov și Suceava și au descoperit aproape 584 de kilograme de pietre semiprețioase. Au fost confiscate 2.000 de euro, 600 de lei, mai multe înscrisuri, telefoane mobile și un laptop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.