Târgul de Crăciun se va organiza în acest an în centrul municipiului Suceava, accesul fiind permis în baza certificatului verde, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, relatează Agerpres.

După o pauză de un an, sucevenii se vor putea bucura de cumpărături de la meşteri populari, prezentate în căsuţele amenajate în zonă, dar şi de bunătăţi culinare marca ”Produs în Bucovina”.

Primarul Ion Lungu a precizat că, în perimetrul târgului, accesul publicului se va face cu o serie de restricţii impuse de evoluţia pandemiei de COVID-19, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

„Primăria Suceava intenţionează să organizeze Târgul de Crăciun în perioada 26 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022. Avem avizul DSP obţinut în cursul zilei de ieri, ca atare vom organiza acest târg de Crăciun, iar accesul se va face cu certificat verde. Va fi un perimetru închis, cu căsuţele pe care le montăm pentru meşteşugari şi pentru comercianţii din cadrul Asociaţiei Produs în Bucovina. Poliţia Locală va verifica accesul pe bază de certificat verde. Este o perioadă critică, dar totuşi oamenii mai au nevoie să se relaxeze, să mai facă şi cumpărături, să nu le luăm bucuria de a avea parte de Târg de Crăciun în acest an”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, accesul în perimetrul alocat organizării Târgului de Crăciun se va face în limita de 30% din capacitatea spaţiului şi vor intra doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS- Cov-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum şi persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Copiii cu vârstă mai mică de 12 ani, însoţiţi de părinţi, pot intra fără restricţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.