Un echipaj de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava va fi prezent permanent, începând din data de 23 decembrie a.c., în zona triajului epidemiologic, la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, conform unei dispoziții date miercuri de către prefectul Alexandru Moldovan, transmite Monitorul de Suceava.

Potrivit prefectului, scopul prezenței jandarmilor este de a descuraja „manifestarea unui comportament ostil față de salariații DSP”. De asemenea, prefectul a dispus calibrarea zilnică, pe intervale orare, a numărului de asistenți medicali din cadrul DSP care efectuează triajul la aeroport, în funcție de numărul de zboruri și de pasageri.

„Respectăm opțiunea fiecărui cetățean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o și încurajez… În același timp, cetățenii aflați în această situație trebuie să fie conștienți că și-au asumat și consecințele care decurg din legislația actuală. Dar nu pot fi de acord, sub nici o formă, cu manifestările care trec mult peste limita bunului simț, cu atât mai mult cu cât sunt îndreptate împotriva unor funcționari ai statului român aflați în exercițiul funcțiunii”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Acesta a arătat că reprezentanții DSP din punctul de triaj „sunt supuși, uneori, unui tratament umilitor, fiind agresați verbal și în câteva situații extreme, chiar scuipați de către cetățenii cărora le-a fost impusă măsura carantinării”.

Directorul DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a afirmat, miercuri, că angajaţii instituţiei care asigură triajul epidemiologic în Aeroportul Suceava sunt agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi, relatează Agerpres.

„Cel mai demoralizator aspect pentru angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport este faptul că sunt agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi. Încontinuu trebuie solicitată prezenţa poliţiei de frontieră în centrul de triaj”, a declarat Olivia Vlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.