Primul caz de botulism la un copil înregistrat în județul Suceava este la o fetiță în vârstă de 7 ani, din comuna Zvoriștea, care a mâncat o conservă depozitată în condiții improprii, relatează Monitorul de Suceava.

Fetița era la câmp, împreună cu familia, și a fost singura care s-a îmbolnăvit. La scurt timp după consum copilul a manifestat tulburări digestive, dar familia s-a prezentat cu el la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava după 5 zile de la debut, în data de 15 iulie.

După ce au exclus o toxiinfecție alimentară, medicii de la secția Pediatrie au solicitat consult din partea infecționiștilor, care au diagnosticat botulismul. Medicul-șef al secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu, a declarat că boala apare extrem de rar la copii, acesta fiind primul caz atât pentru ea, cât și pentru ceilalți medici din secție.

Este al treilea caz de botulism diagnosticat în județul Suceava în acest an.

Botulismul este o boală rară, extrem de gravă, provocată de neurotoxina botulinică eliberată de o bacterie. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate (marea majoritate, conserve incorect sterilizate) sau dacă o rană deschisă ajunge în contact cu sporii bacteriei. În absența unui tratament rapid, infecția provoacă paralizie, dificultăți severe de respirație și deces. Neurotoxina botulinică este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.